Başvuru Bilgileri

2013-2014 EĞİTİM PROGRAMLARI – BAŞVURU ve KONTENJAN BİLGİLERİ

İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSUZEM) bünyesinde verilecek Lisans ve Ön Lisans Programları için yerleştirmeler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılmaktadır.

A-LİSANS VE ÖN LİSANS PROGRAMLARI

PROGRAM ADI Y-YGS PUAN TÜRÜ GENEL KONTENJAN OKUL BİRİNCİSİ KONTENJANI
Lisans Programları
İktisat TM-1 150 3
İşletme TM-1 150 3
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri TM-1 100 3
Ekonometri TM-1 30 1
Maliye TM-1 150 3
Gazetecilik TS-1 20 3
Halkla İlişkiler ve Tanıtım TS-1 20 3
Radyo, Televizyon ve Sinema TS-1 20 3
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri TS-2 100 3
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi YGS-1 100 3
Ön Lisans Programları
Adalet YGS-3 100
Dış Ticaret YGS-6 120
Bankacılık ve Sigortacılık YGS-6 120

B-LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMLARI

Lisans Tamamlama Programları KONTENJAN
İlahiyat Lisans Tamamlama Programı (İLİTAM) 500

İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSUZEM) bünyesinde verilecek İlahiyat Lisans Tamamlama Programı (İLİTAM)’na başvurabilmek için aşağıdaki özelliklere sahip olmak gerekir:

· 2010 Dönemi DGS sınavına girmiş olmak.

· Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Önlisans Programı veya İlahiyat Meslek Yüksek Okulu mezunu olmak ya da bir örgün ilahiyat programının ilk iki yılını tamamlayarak Sosyal Bilimler Önlisans Diploması almış olmak (Yerleştirme puanının hesaplanmasında diploma notu esas alındığı için, mezun olma aşamasında olsa dahi henüz mezun olmamış olanların başvuruları kabul edilmeyecektir).

Başvurular İstanbul Üniversitesi Uzaktan eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi web sitesi üzerinden online olarak yapılacaktır.

C-YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

Yüksek Lisans Programları  KONTENJAN
Sermaye Piyasası Uzmanlığı (Tezsiz) 30
Finansal Ekonometri 50

İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSUZEM) bünyesinde verilecek Yüksek Lisans Programlarına başvurular İÜ Sosyal Bilimleri Enstitüsü’ne (http://sbe.istanbul.edu.tr/) yapılacaktır.

Başvuru koşulları ve başvuru tarihleri ile ilgili bilgiler, ilgili bölümlerden ve enstitülerden öğrenilebilir.

10/02/2012